söndag 9 oktober 2011

Veckoslut

Så var denna vecka slut också då och hösten har hunnit knacka på. Jag tycker att veckan har gått sjukt fort. I tisdags var det kanelbullens dag, men jag hann aldrig baka till dess. Jag hade tanke på att göra det och var sugen på att testa ett recept som den inspirerande bakbloggen Sockerrus har lagt ut - "Probably the best bun in the world" enligt henne. Istället sitter jag nu och väntar på att degen skall jäsa.

Jag har också fått de flesta tårtgrejerna som jag har beställt via eBay, från Kakburken, Strössel & annat och Lyckas med mat. Många vändor till posten har det alltså blivit, och min verktygslåda med tårtverktyg är såklart överfull nu. Det är nog dags att köpa en större, eller en till sådan. Några bakformar jag köpte var buckliga när jag fick dem, så de är returnerade och jag får gissningsvis några nya i veckan.

I måndags var vi på spontanmiddag hos några vänner i Kista. J träffade på en av dem i närheten av sitt jobb, vilket ledde till ett par öl, vilket ledde till att de ringde mig så jag kastade mig på en buss vid Danderyds sjukhus och åkte till Kista. Det bjöds på chili con carne. Jag fick upp ögonen för chili con carne då, enkelt och snabbt att göra. Varför har vi aldrig lagat till det tidigare?

I torsdags var J på Oktoberfest, den andra för i år, och kom hem med en massa jordnötter i kläderna och massa små blåmärken och bitmärken... han hade bråkat lite med sin galne kompis på skoj.

I går, lördag, var jag tvungen jobba jag från kl 14 till 21. Jag var i ett renrum hela den tiden, så jag hade en skyddsoverall, hårnät, munskydd, skyddsglasögon mor laserljus, huva, handskar och specialskor och så var det både torrt och brusigt. De som har jobbat där länge kan se om en kollega precis har varit i ett renrum och jobbat, jag såg till exempel alldeles blek ut. Ok, jag var inte i ett renrum hela tiden då, utan 40 minuter av den sista tiden försökte vi larma på byggnaden, vilket gick sådär, men vi lyckades till slut. Hem kom jag i alla fall kl 22, och då var det bara att köpa med sig hamburgare med strips från grillen, ingen ork att tänka på vad man äter när man är så slutkörd. Finaste J kom och mötte mig vid tunnelbanestationen, han hade väntat på mig med middagen, stackarn.

Idag, "vilodagen", har vi varit hemma och städat, och min lilla mor har varit på besök. Som vanligt hade hon med sig mat, både lunch och mat som vi kan äta senare. Och nu bakar jag bullar med cream cheese-glasyr. Degen var väldigt kletig, knappt hanterbar, men jag hoppas det blir bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...