söndag 16 september 2012

Disney-bröllopstårta

När Kim och Camilla skulle gifta sig hade de ett bröllop med Disney-tema. På deras inbjudningskort var det Musse Pigg och Mimmi på, de hade "En helt ny värld" från Aladdin i kyrkan och som utgångsmusik "Hakuna matata" från Lejonkungen. Färgtemat skulle vara cerise och silver.

Jag fick den stora äran att göra deras bröllopstårta - en dröm jag haft sedan jag började med tårtdekorering för något ett år sedan. Kim och Camilla valde att ha ljusa tårtbotten med blåbärsmousse och vaniljbavaroise. Utseendemässigt fick jag rätt fria händer på hur den skulle se ut så jag spann förstås vidare på temat Disney och sagor och satte designen rätt tidigt.

A Disney wedding cake with Cinderella coach

Musse Pigg-figurerna skar jag ut för hand och målade silver och borstade på ätbart glitter. Nästa gång ska jag införskaffa mig silverspray för att få en jämn färg. 

Draperingarna gjorde jag också för hand och var lite knepigare än jag trodde att få till. Jag använde tre sugrör som jag la utkavlad sugarpaste på och drog med ett trubbigt verktyg längs mellanrummen för att på så sätt få till vecken.

"And they lived happily ever after" är ett klassiskt avslut på engelskspråkiga sagor. Här valde jag att skriva det för hand. Modigt va? ;) Jag kan tala om att jag började darra strax innan för att jag var så nervös, inte bra. Jag slutade dock darra när jag tog mig samman och koncentrerade mig.

A Cinderella coach wedding cake

Askungens pumpadroska var jag först lite osäker på om jag skulle göra, jag har aldrig gjort en "figurtårta" någon gång. Här använde jag halvklotformade formar som jag bakade med muffinssmet, gröpte ur ett litet hål som jag fyllde med lite blåbärssylt och satte ihop. Efter att jag hade klätt pumpan drog jag linjer med ett trubbigt modelleringverktyg. C:et står för Cinderella eller Camilla...

Askungens glassko borstade jag först på lite blått, sedan borstade jag med pärllyster och till sist med ätbart glitter.

Cinderella coach cake

Trots att jag tog en dag ledigt för att säkerställa att tårtan skulle bli klar och så att den skulle bli så bra som möjligt så blev det ett par väldigt sena kvällar, och alla detaljer hann inte riktigt torka, så det blev en del sistaminuten-lappande på plats. Hjulen lossnade till exempel när vi kom fram. Det var tur att jag tog med mig kristyr och tandpetare.

Jag hoppas att brudparet blev nöjda med tårtan, både med smak och med utseende. Och jag önskar att Kim och Camilla lever lyckliga i alla sina dagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...