tisdag 13 november 2012

Miniprovsmakningsbröllopstårtor

Känn på den rubriken! Jag ska få äran att göra en bröllopstårta senare i år vilket ska bli jättekul! Så jag gjorde två små provsmakningstårtor i helgen. Det var två chokladtårtor, den ena med hasselnötsmousse och den andra med chokladfudge-frosting och nötkräm som fyllning. Grunden är min favoritchokladtårta från Call me cupcake och som jag har gjort vid flera tillfällen - den är saftig och syndigt chokladig!


Även om fokus låg på smaken, så kunde jag inte låta bli att dekorera dem lite, det är ju trots allt det som jag tycker är roligast med tårtbakningen.

En minitårta på ca 11 cm i diameter, med spetsbård och några enkla små blommor

White lace mini wedding cake

Den andra minitårtan pryddes av några glimrande snöflingor. Älskar snöflingor!

White snowflake mini wedding cake

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag gör den inte själv, utan jag köper den helt enkelt. Har förstått att det är lite knepigt att få till bra egenskaper på hemgjord sockerpasta, att det är olika fårn recept till recept, så jag har inte gett mig in i den vetenskapen än.

   Radera
 2. Hej!
  Nu har jag kanske ingen skam i kroppen men är lite desperat ;) Får man fråga var du har fått tag i formen till spetsbården? Jag har letat mej svettig och hoppas att nån kan hjälpa mej!
  Mvh Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Yohanna,
   Det är ingen fara, klart man kan fråga. :) Jag har köpt den här: http://www.strosselannat.se/silikonformar-1/lace-molds/
   De verkar tyvärr inte ha kvar just den jag har, men sök efter "Lace mold" så hittar du liknande.
   /Lyna

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...