söndag 5 maj 2013

Minecraft-tårta

Det här var min första fyrkantiga tårta, en Minecraft-tårta till Alexander som egentligen fyllde år i februari. Han ville i alla fall ha en tårta med det läskiga monstret Creeper från Minecraft (ett svenskutvecklat dataspel). Innehållet fick bli ljusa tårtbottnar med hallonmousse och vaniljbavaroise, spacklat med chokladsmörkräm och täckt med en himla massa sugarpastekvadrater. Närmare bestämt 192 kvadrater plus 32 rektanglar.

Minecraft Creeper cake

Det var inte alls lätt att skära till kvadraterna så att de blev exakt lika stora. Hur som helst använde jag samma metod som med den kinesiska tårtan, då jag använde bakplåtspapper smörjt med Crisco. Här använde jag bakplåtspappret och Crisco för att rada upp kvadraterna innan jag placerade de hela sidorna och ovansidan på tårtan. För ovansidan/ansiktet på Creeper använde jag inte vatten för att placera rutorna på tårtan, utan här tog jag en styv kartongskiva och la på rutorna som låg på bakplåtspappret och vände upp-och-ner på det och sedan förde jag sen över rutorna på tårtan med stöd av kartongen för att inte riskera att tappa alla rutor när jag vände upp-och-ner på bakplåtspappret. Jag valde att spackla med chokladsmörkräm för färgens skull, så att det inte skulle lysa vitt i gliporna.

Det ser nästan ut som att jag har frilagt tårtan eller att den svävar i luften,
men den är fotad på ett tårtfat mindre än tårtbrickan så den syns inte. 

Jag fick göra lite research och nästan analysera pixlar inför den här tårtan, för att veta hur ansiktet på Creeper ser ut och hur placering av ögon och mun var (såg alldeles för många tårtor med utskurna halva pixlar till ansiktena när jag letade inspiration). Hade jag tänkt ett steg längre hade jag kunnat matcha färgerna längs kanterna för att göra voxlar (3D-pixlar) istället för pixlar (2D).

På tårtbrickan som jag klädde in i blå sugarpaste står det "sss..." och det är för att en Creeper låter som en stubin innan den exploderar. Det hade jag inte vetat om inte min käre sambo spelade det spelet. Så, tack J! :)

... och grattis i efterskott Alexander! :)


1 kommentar:

  1. Vilken häftig tårta! Väldigt annorlunda mot dina tidigare men minst lika fin!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...