Smakmässigt skulle det vara chokladtårta med hallon. Jag gjorde då favvotårtan "Chocolate cake deluxe" från Call me cupcake med hallon-och chokladkrämen jag fick lära mig göra när jag hade tårtkursen med Conrad Tyrsén. Det skulle vara en 30-bitars tårta. Jag gjorde en tårta med två våningar, 20 cm i diameter - 15 cm hög, samt 15 cm i diameter - 12 cm hög.
Lion, owl autumn cake |
Lejonet tog tre-fyra timmar att göra, och som tur var hade jag gjort den i förväg. Löven hade jag också gjort i förväg. Sista kvällen var jag nämligen uppe till kl 5 på morgonen för att täcka och dekorera tårtan. Täckningen krävde ett omförsök och blev ändå inte helt hundra, klossarna tog tid att göra och ugglan tog evigheter att göra.
På bilden ovan kan man se att grenen går från undre våningen och slingrar sig upp hela vägen till den övre våningen. Sockerpastan till grenen färgade jag mustigt mörkbrunt genom att ta brunt, svart, rött och lite orange på slutet, eftersom endast brun pastafärg gav en för ljus färg.
Uggly har vi döpt denna lilla raring. :) |
Inspiration till ugglan hittade jag på pinterest. Här har jag använt mig av tårformad utstickare (som Jonas gjort i sin 3D-skrivare) för att göra alla fjädrarna. Fjädrarna går i olika nyanser av blått samt lite turkos.
Diinglis Lejon i socker |
Lejonet från Diinglis var lite knepig att modellera utifrån 2D-bilder. Hoppas den liknar originalet någorlunda.
ÅH WOW! Fantastiskt fin tårta!
SvaraRaderaÅh, tack snälla du! :)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaTjena Lyna,
SvaraRaderaJag inser att vi inte ens kommenterat här... Dåligt av oss....
Vi (Jag och Sassa) blev jätteglada för tårtan och nu när Leo sover så har jag lite chans att ta igen dessa misstag.
Om jag kommer ihåg rätt så blev vi lite trötta på att äta resterna av tårtan efter typ 5-6 dagars ätande efter dopet.
Grattis på förlovningen också till både dig och Jonas!
Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid att kommentera här! Bättre sent än aldrig. ;) Tack för gratulationen också! :)
Radera/Lyna