måndag 4 november 2013

Stambyte del 2

Nope, än är stambytet inte riktigt klart. 8 veckor skulle det ta. Visst, efter 9 veckor var de "klara" för besiktning, men nu efter 12 veckor har de fortfarande inte åtgärdat alla besiktningspunkter som bostadsrättsföreningen hade och punkter som vi själva kom med. Det innebär förvisso att vi använder badrum och kök, men vi har inte kunnat packa upp våra saker till badrummet, att vi har en sprillans ny tvättmaskin ståendes mitt på hallgolvet, att vi inte kunnat ställa tillbaka bokhyllor och andra möbler i hallen och att de fortfarande har tillgång till vår lägenhet. Jo, sprickorna och hålen i hallväggen som uppkom när de rev kaklet i badrummet, de är igenspacklade, men vi får själva måla hallväggen.

Spacklad hallvägg och en smygtitt in till nya badrummet.

Inte nog med att det är stambyte, nu de här två veckorna håller ett annat företag på och fixar radiatorerna en andra omgång, så det är jättekallt här hemma när alla elementen är avstängda. Till råga på allt renoverar man vår hiss. Tur att vi bara bor på tredje våningen. Det har gjort att vi inte kunnat byta däck på bilen, men å andra sidan fick det oss att få tummen ur och springa iväg och köpa en tvättmaskin innan de började med hissen, tvättmaskinen som nu står... i hallen.

Smygtitt av badrumsdetaljer.
Tjusig och underbart doftande tvål och handkräm från Rituals.

Men nu känns det som att det är nära! Även fast de i snitt kanske åtgärdar två saker i veckan i badrummet, så är det inte många saker kvar av det vi kan se. Något handtag som inte har skruvats fast i en av kommoderna, nån lös platta där vattenledningarna går in i väggen. Längtar verkligen efter att få tillbaka vårt hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...