Här är den andra tårtan som Lina beställde till hennes sambo. De ville ha en tårta med ljusa bottnar, fylld med hallonmousse och vaniljbavaroise och täckt med frosting. Kombinationen hallonmousse och vaniljbavaroise eller blåbärsmousse och vaniljbavaroise har jag gjort tidigare och har visat sig vara omtyckt. Recepten hittade jag på den här bloggen.
Ruffle cake |
Färgerna valde jag för att matcha den andra tårtan jag gjorde till Tommy. Blommorna är gjorda med hjälp av snabbrosutstickare och med silvrigt och vitt ministrössel i mitten.
Än en gång råkade jag överdimensionera tårtorna. Jag gjorde dem i en 18 cm-form, men det hade räckt med en 15 cm-form. Men jag tyckte de såg så pjuttiga ut när jag väl hade bakat tårtbottnarna, så jag gjorde om dem fast större. Denna ruffle cake blev 14 cm hög, vilket motsvarar en 17-bitarstårta. Och den andra tårtan blev 12 cm hög, vilket motsvarar en 15-bitarstårta. Som sagt så hade Lina bara beställt två 8-bitarstårtor... Jag ska nog försöka ta och lugna mig lite med storleken nästa gång... :)
De två tårtorna tillsammans. Tyvärr hann jag bara ta en mobilbild på båda samtidigt när jag var på plats. |
Wow vilken tårta,blev supersnygg ju.
SvaraRaderaVad roligt att de blev succè.Älskar vaniljbavaroise.Tack för länkningen :D
Tack så mycket! :) Ja, dina recept är så himla bra! Tack för att du delar med dig! :)
RaderaFantastisk blå färg! Vad använde du dig av för färg? :-)
SvaraRaderaTack Angelica! :) Jag använde mig av Royal blue från Wilton blandat med lite svart.
RaderaOkej, tusen tack! :)
SvaraRadera