Det är en äggfri chokladtårtbotten fylld med passionsmousse gjord på Alpro soya airy and creamy. Det var första gången jag använde den gräddersättningen så jag visste inte riktigt vad den skulle ha för egenskaper. Jag kan lova att de inte skojar när de säger "airy", den var som ett väldigt luftigt fluff hur mycket man än vispade. Inte alls som grädde som blir hårdare och hårdare och till sist smör när man vispar den. Jag fick alltså panik redan då, eftersom jag gärna vill ha en relativt stabil fyllning i mina tårtor.
"Smörkrämen", med det mjölkfria margarinet från Carlshamn, som jag gjorde för att spackla tårtan med, stelnade aldrig i kylen, så tårtan kollapsade på ena sidan när jag skulle täcka den, även fast jag gjorde en "damm" som jag fyllde med fyllning mellan tårtbottnarna. Därför ser den ut som den gör...
Vegan cherry blossom cake |
Trots kollapset ville jag prova att dekorera den, och testa att göra grenar och körsbärsblom. Kompisen önskar sig nämligen en rosa tårta med rosa körsbärsblom. Jag testade därför mina körbärsblomsutstickare jag köpte i Hong Kong förra året. Hoppas man kan se att det är körsbärsblommor jag försökt efterlikna... De blanka partierna på kvisten uppkom när jag försökte limma dit körbärsblommor (med ätbart lim), men de hann inte torka utan föll av innan jag var tvungen att dra iväg med tårtan hem till min kompis. Som tur var blev tårtan uppskattad ändå, hon tyckte om både utseende och smak, vilket jag var väldigt glad och lättad för. :)
20 dm i diameter och 11 cm hög tårta med körbärsblom |
Vegansk chokladtårtbotten
(Orginalreceptet, ljus vegantårtbotten, hittas här.)
5 dl mjöl
1 dl kakao
3 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
1 dl soja/havregrädde eller sojamjölk
3 dl sojamjölk
Rör ihop mjöl, kakao, socker, bakpulver och vaniljsocker. Vispa med elvisp ner matolja, sojagrädde och sojamjölk. Vispa ihop någon minut. Häll i en smord, bröad kakform (20 cm i diameter) och grädda i 175 grader 30-40 minuter. Känn med en provsticka om den är klar, provstickan ska då inte vara kladdig.
BÄÄÄÄÄSTA TÅRTAN EVER!!!!!!! SUPERMUMSIG!!!
SvaraRaderaTack Kayan! :) Supergulligt av dig att kommentera här.
RaderaHej!
SvaraRaderaJag skulle gärna vilja ha din mailadress men kan inte hitta den här på sidan. Om du vill kan du skicka den till mig på bokforlag@abwerners.com, gärna så fort som möjligt.
Mvh Hella