söndag 25 januari 2015

Bråkiga chokladbiskvier


Det blev ett par motgångar när jag skulle göra dessa chokladbiskvier i julas. Dag ett lyckades jag göra bottnarna, men när jag skulle göra marängsmörkrämen så hade äggen tagit slut. Det var för sent på kvällen när jag kom på det, så jag kunde inte gå och handla nya ägg. Dag två när jag väl skulle göra marängsmörkrämen så gick min sockertermometer i glas sönder i marängsmeten när jag vispade marängen med elvispen. Doh! Det var dumt gjort. Bara att knäcka nya ägg! Som tur var lyckades jag hitta en fungerande termometer som inte var i glas denna gång. :)

Jag blev extra glad när jag lyckades komma på hur jag skulle bre på marängsmörkrämen på biskvibottnarna så att de blev någorlunda släta. Det var att klicka på en klick i mitten för att sedan dra ner krämen mot biskvikanten med palettkniven så att de blir toppiga.

Receptet var Leilas, och blev väldigt goda och uppskattade! Helt klart värt all möda! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...