onsdag 2 november 2011

Plankstek - Recept

Förra fredagen hade vi gäster här hemma och då bjöds det på plankstek med pommes duchesse, tomat, baconinlindad haricot verts och bearnaisesås och till efterrätt tiramisu... mmm..mm..mmm!!
Yum yum yum! Älskar blodigt kött och baconinlindade saker ;)

Plankstek
Antal portioner: 4
Ingredienser:
800 g utskuren biff (200 g /person) eller entrecôte
salt
peppar
4 st tomater
smör
4 skivor bacon
200 g haricots vertes
Bearnaisesås

Duchessepoatatis
1 kg potatis (mjölig sort)
3 st äggulor
3 msk smör
3 msk matolja
salt
peppar

Gör så här:

1. Duchessepoatatis: Skala och koka potatisen. Pressa ner den i en bunke när den är klar.
2. Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
3. Biffen: Torka av biffarna så att de är torra. Salta och peppra på varje sida. Banka lätt på varje biff så att de blir jämntjocka. Skär bort eventuella senor.
4. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek biffarna i någon minut på varje sida. Köttet ska helst vara rött i mitten.
5. Sätt på grillen på full värme. Sätt in plankan för att ”bränna” av den innan alla godsaker läggs på.
6. Låt plankan svalna. Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan. Lägg på köttet, tomaterna, de baconinlindade haricots verten.
7. Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg. Klicka på bearnaisesåsen och servera.


Förberedelse av plankorna. Utspritsad pommes duchesse och tomathalvor

På med baconinlindad haricots verts och stekt entrecote och skjuts in i ugnen!
Mumsig tiramisu med marsalavin och savoiardikex. Det måste vi göra om!

7 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...