Yum yum yum! Älskar blodigt kött och baconinlindade saker ;) |
Plankstek
Antal portioner: 4
Ingredienser:
800 g utskuren biff (200 g /person) eller entrecôte
salt
peppar
4 st tomater
smör
4 skivor bacon
200 g haricots vertes
Bearnaisesås
Duchessepoatatis
1 kg potatis (mjölig sort)
3 st äggulor
3 msk smör
3 msk matolja
salt
peppar
Gör så här:
1. Duchessepoatatis: Skala och koka potatisen. Pressa ner den i en bunke när den är klar.
2. Häll i äggulorna och smöret samt oljan och rör om. Smaka av med salt och peppar.
3. Biffen: Torka av biffarna så att de är torra. Salta och peppra på varje sida. Banka lätt på varje biff så att de blir jämntjocka. Skär bort eventuella senor.
4. Hetta upp en grillpanna eller stekpanna och stek biffarna i någon minut på varje sida. Köttet ska helst vara rött i mitten.
5. Sätt på grillen på full värme. Sätt in plankan för att ”bränna” av den innan alla godsaker läggs på.
6. Låt plankan svalna. Lägg moset in en spritspåse och spritsa ut runt kanterna på plankan. Lägg på köttet, tomaterna, de baconinlindade haricots verten.
7. Sätt tillbaka plankan i ugnen och grilla av tills duchessen har fått en gyllengul färg. Klicka på bearnaisesåsen och servera.
Förberedelse av plankorna. Utspritsad pommes duchesse och tomathalvor |
På med baconinlindad haricots verts och stekt entrecote och skjuts in i ugnen! |
Mumsig tiramisu med marsalavin och savoiardikex. Det måste vi göra om! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar