torsdag 5 januari 2012

Vår fina bil

Nu har vi äntligen fått vår bil! Igårkväll vann vi som sagt budgivningen och imorse strax innan kl 9 ringde de oss och ville boka in en tid på förmiddagen idag, men det kunde vi förstås inte eftersom bilen var i Strängnäs, utan vi sa kl 13 istället. Snabbt bokade vi tågbiljetter, kastade i oss lite frukost och hastade iväg till centralstationen. Vi tog ett tåg som kom fram 11.34 (ett senare tåg anlände efter kl 13). Väl i Strängnäs kunde man ta taxi eftersom det inte gick några lämpliga kommunala medel, men eftersom vi hade gott om tid knatade vi till bilstället efter att ha slängt i oss varsin korv på stationen. Promenaden tog ungefär trekvart och vi hann se oss omkring i Strängnäs industriområde. ;)

På bilstället fick vi chansen att ta en närmare titt på bilen och ta en provtur för att se att allt var ok och enligt bilbeskrivningen. När vi skulle betala medgavs inte mitt kort!! Det visade sig att kortet hade en spärr på nåt belopp så att man inte ska bli av med så mycket pengar ifall det blir stulet. Ett samtal till banken och ett långt förhör senare för dem att bekräfta min identitet kunde vi betala bilen och köra hem den.

Jag körde första halvan - till Södertälje - och Jonas körde resten av sträckan. Första intrycket och känslan av bilen är väldigt bra och vi är supernöjda! När vi kom hem tog vi en sväng ner till vår galleria och shoppade bilprodukter! =D Så nu har vi precis spenderat en timme inne i bilen och rengjort den invändigt, tryckt på alla knappar, inrett den med lite bra prylar och programmerat in lite bra kanaler på radion. Saker som får bo i vår bil är bland annat min isskrapa med vektorformler från TET-kursen (teoretisk elektroteknik) på KTH, en snöborste, USB-laddare till mobilerna, rengöringsservetter, första-hjälpen-kit och en påse Bilar (godiset alltså). =) Fler  nödvändiga saker kommer så småningom. 


Isskrapan med vektorformler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...