söndag 1 januari 2012

Jul i Hagsätra, Skogås och bilhyrning

De två dagarna innan nyårsafton hyrde vi bil och turades om att köra runt, dels för Jonas att upprätthålla hans nya körkortskunskaper och dels för mig att fräscha upp minnet lite. Så i torsdags hyrde vi bil i Slussen, körde till Fruängen och köpte mammas julklapp - en flatbäddsskanner med negativskanner, körde hem, handlade och förberedde lite mat vi skulle ha med oss till mamma och sedan körde vi till mamma på kvällen för att fira jul/nyår.


Som vanligt slår mamma alltid på stort när hon ska laga mat. Det bjöds på mapo tofu, glasnudlar med krabba, sparris, majskyckling och gratinerad hummer med jordärtsskockspuré. Hummern och jordärtsskockspurén hade mamma önskat sig och det stod jag och Jonas för att tillaga. Mamma fick skannern i julklapp som jag nämde ovan, och den tog hela kvällen att utvärdera och försöka få till bra resultat innan vi bestämde oss för att den helt enkelt inte dög för att skanna in negativ med.

Dagen efter, körde vi till Gustavsberg, till porslinsoutleten där och gick i några butiker. Tur att Jonas var med annars hade jag gått "bezurk" och köpt på mig en massa onödigt, till exempel fyra saxar, men nu kom vi bara hem med tre saxar och lite annat... Efter det körde vi till Systrarna Delselius, ett café och bageri vid Grisslinge havsbad.


Caféet/konditoriet låg jättevackert till precis vid vattnet och vi åt en jättegod lunch och köpte med oss lite gott hem också. Därefter åkte vi till Fruängen och försökte lämna tillbaka skannern som vi inte var nöjda med, men nej, det fck vi minsann inte nu när vi hade öppnat förpackningen. Stor besvikelse!

På kvällen var det dags att köra till Skogås, via Älvsjö för att plocka upp Jonas mormor, för att fira jul hos Jonas mor. Där bjöds det på traditionellt julbord och julklappsutdelning. Mycket trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...