onsdag 17 oktober 2012

Doptårta till Adam

När Adam skulle döpas fick jag den stora äran att göra doptårtan. Det önskades en vit tårta med blått band och gärna en bebis med napp i munnen hållandes en liten nalle i famnen. Tårtan hade ljusa bottnar med fyllning av hallonmousse och vaniljbavaroise, spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med sugarpaste.

Tvåvåningsdoptårta för 25 personer

Jag var lite orolig i början att jag inte skulle kunna modellera en bebis, men det gick bra ändå tror jag. En bebis som sträcker ut ena armen efter en kram och så har han en nalle vid sin sida.


Stackars Jonas fick ta hand om all disk och röjning, roddande av tårtan och tårtöverlämning eftersom jag skulle på konferens över helgen. Det var också därför jag inte kunde ta några bilder på tårtan i dagsljus eftersom jag blev klar med tårtan natten innan jag skulle på konferens.

Doptårta med bebis, nalle, babygiraff och babyflodhäst

5 kommentarer:

 1. Superfin!! Och enligt säkra källor även supergod! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åsa!! Vad roligt att höra att den var god också! =)

   Radera
 2. Lyna, vilken underbar tårta.. Bara älskar den. Giraffen och lilla flodhästen på sidan är bara för charmiga.. Och lillkillen med sin nalle.. underbar.. Duktiga du..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carola, så glad jag blir! :) Dina ord värmer och betyder så med tanke på att du själv är så duktig och en riktig tårtförebild! :)

   Radera
  2. *betyder så mycket, menade jag

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...