måndag 8 oktober 2012

Födelsedagstårta till Tommy, del 2 av 2

Här är den andra tårtan som Lina beställde till hennes sambo. De ville ha en tårta med ljusa bottnar, fylld med hallonmousse och vaniljbavaroise och täckt med frosting. Kombinationen hallonmousse och vaniljbavaroise eller blåbärsmousse och vaniljbavaroise har jag gjort tidigare och har visat sig vara omtyckt. Recepten hittade jag på den här bloggen. 

Ruffle cake
Jag har länge velat göra en ruffle cake och nu hade jag chansen i och med att jag skulle täcka med frosting. Själva frostingen är en underbart god swiss meringue buttercream efter ett recept från boken Lomelinos tårtor. Jag använde en liten blombladstyll för att spritsa tårtan, och även om det inte blev perfekt så gav det en fin effekt och det var väldigt roligt att göra tårtan.


Färgerna valde jag för att matcha den andra tårtan jag gjorde till Tommy. Blommorna är gjorda med hjälp av snabbrosutstickare och med silvrigt och vitt ministrössel i mitten.


Än en gång råkade jag överdimensionera tårtorna. Jag gjorde dem i en 18 cm-form, men det hade räckt med en 15 cm-form. Men jag tyckte de såg så pjuttiga ut när jag väl hade bakat tårtbottnarna, så jag gjorde om dem fast större. Denna ruffle cake blev 14 cm hög, vilket motsvarar en 17-bitarstårta. Och den andra tårtan blev 12 cm hög, vilket motsvarar en 15-bitarstårta. Som sagt så hade Lina bara beställt två 8-bitarstårtor... Jag ska nog försöka ta och lugna mig lite med storleken nästa gång... :)

De två tårtorna tillsammans. Tyvärr hann jag bara ta en
mobilbild på båda samtidigt när jag var på plats.

5 kommentarer:

 1. Wow vilken tårta,blev supersnygg ju.
  Vad roligt att de blev succè.Älskar vaniljbavaroise.Tack för länkningen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Ja, dina recept är så himla bra! Tack för att du delar med dig! :)

   Radera
 2. Fantastisk blå färg! Vad använde du dig av för färg? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Angelica! :) Jag använde mig av Royal blue från Wilton blandat med lite svart.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...