lördag 5 januari 2013

Kalle och chokladfabriken - tårta

Årets första tårta blev en tårta blev en tårta med flera nya utmaningar. Sinar gillar starka färger, godis och sötsaker, så när hon skulle fylla 30 önskade hon en färgglad tårta inspirerad av "Kalle och chokladfabriken". Sagt och gjort, jag googlade efter inspiration och hittade flera härliga tårtor med Kalle och chokladfabriken-tema och tittade till och med på trailern och videoklipp från senaste filmen från 2005. Det här blev resultatet.

Topsy turvy Charlie and the chocolate factory cake

Den stora utmaningen var att jag ville göra en lekfull så kallad 'topsy turvy cake', där våningarna ser ut som att de lutar åt olika håll för att spegla det böljande chokladlandskapet med det ätbara gräset i boken/filmen. Det var väldigt kul att göra en topsy turvy cake, och när jag satte ihop dem fick jag för mig både en och två gånger att de skulle tippa, men det var ju bara en synvilla! Här kan man titta på en tutorial på hur man gör en sådan.

Tårtan ur olika vinklar. Klicka på bilden för att få större bild.

Så här färgstarkt har jag aldrig gjort en tårta förut utan jag har alltid varit för det lite mer enklare och mildare/pastelligare, så det var en av utmaningarna, att våga brassa på med färg. Under hela processen fram till att jag satte på dekorationerna var jag osäker på om det skulle bli bra även fast jag hade målbilden framför mig i huvudet. När jag väl satte dit alla klubborna, polkagrisarna, kulorna, svamparna, Willy Wonkas hatt och namnet+ålder så gav det en oerhörd lyft för tårtan, jag kände att den blev mycket roligare och jag blev glad av att titta på den. Hoppas att ni också känner samma glädje och lekfullhet som tårtan ger.

Närbild på tårtan

Själva innehållet är en favorit i repris, den saftiga och lyxiga chokladtårtan med chokladfudge-frosting med recept från Call me cupcake. Den här gången med en touch av hallon för att friska till den rätt så mastiga - men lyxiga - tårtan.


8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Åååh, tack!! Så snällt av dig! Så glad jag blir! :)

   Radera
 2. Måste gå in här å skriva också. du e så himla duktig.
  /Marie Karlsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Marie, du är så himla gullig!! :) Så glad jag blir!
   Kram kram, Lyna

   Radera
 3. Så fina tårtor du gör =) Släta och fina och jättefina dekorationer!! Har funderat på att göra en sådan här sned våningstårta, men det verkar svårt.. Men din är jättefin i alla fall =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Det var inte så jättesvårt att göra en sån knasig och sned tårta, men det gäller att beräkna hur stort hål man skall göra så att den övre våningen får plats efter spackling och täckning.

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...