söndag 11 mars 2012

Pink cake

Den här helgen har jag dekorerat en rosa tårta med hallon- och vit chokladmousse. Eller rättare sagt, jag började redan i torsdags med att preparera tårtan, och tårtbotten bakade jag förra helgen. Hur som helst, en tårta - fem designer. Det var så länge sedan jag dekorerade tårtor så jag ville få lite utlopp för mitt sug och testa lite olika tekniker. Det tog en massa massa tid, och jag har ännu inte förverkligat alla idéer som jag hade, men det får bli nästa gång! Här kommer en bildkavalkad på tårtan som är 20 cm i diameter och 8.5 cm hög (en liten men hög tårta med andra ord) beräknad till ca tolv portioner. Tårtan är täckt med en blandning mellan sugarpaste och marsipan och blomdekorationerna är av sugarpaste.
Tårta med lite vintagekänsla

Fantasiblommor med guldknappar i sugarpaste i mitten

Romantisk tårta med spetsband och rosor

Tårta med sidenband och rosor i sugarpaste


Tårta med anemoner i sugarpaste

Anemontårtan med porslinsserien Mademoiselle Oiseau, Rörstrand

Pompombollarna har jag gjort av silkespapper

Tårta med små blommor, en fjäril och brorsdotters namn på

Jolin fyller år nästa vecka, så hennes namn fick äran att pryda tårtan

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...