onsdag 30 maj 2012

Hong Kong del 4, shopping del 2

Mongkok

Mongkok, även detta ett populärt shoppingdistrikt, men på Kowloon-sidan, återkom vi också ofta till. För här gick det en minibuss som kunde ta oss hem om kvällarna. Mongkok är även känd för dess många marknader och special-shoppinggator, dvs gator som säljer bara sneakers, bara växter, bara badrumsinredning, bara köksverktyg osv. Själv hade jag som mål att besöka Kitchen street, fågelmarknaden, fiskmarknaden och flower street.


Kitchen street
På kitchen street (Shanghai street) var det speciellt en butik, I love cake, som var mitt mål. Tyvärr var prisskillnaderna i den butiken inte speciellt stora jämfört med här, så det lönade sig inte att köpa så mycket där. Jag lyckades dock köpa rätt billiga cupcakeformar, några utstickare med kinesiska tecken och motiv och lite andra bakrelaterade saker på kitchen street.

Birds market
Fågelmarknaden vid Yuen Po Street. Här fanns det alla möjliga sorters fåglar och vackra fågelburar till salu.  Charmigt men högljutt med allt fågelkvitter.


Fågelmarknaden

En mötesplats för fågelägare


Här en syd-/central-amerikansk fågel - en tukan


Lite syrsor och insekter till din vän
Vackra fågelburar. Höll nästan på att köpa med mig en.

Grodor... i en plastbalja...som bara stod där....


Fish market
Fiskmarknaden vid Tung Choi Street. Fiskar symboliserar lycka i Kina och är därför väldigt attraktiva att ha hemma i akvarium på grund av dess lyckobringande egenskaper. Flower street
Flower street vid Flower Market Road.


Näckrosor längst ner i bild och japansk lönn uppe till höger


Ladies market
Ladies market vid Tung Choi Street är Hong Kongs mest berömda marknad.
Här finns massor med små stånd och småbutiker med allt möjligt. Allt från leksaker, kläder, souvenier till mobiltillbehör. Här kunde man pruta. Jag köpte bland annat några roliga paraplyer, ett par pappersstansar och några par tofflor till mamma. Krimskrams helt enkelt! :)

Temple street
Vid temple streets nattmarknad lyckades jag köpa två par jeans i en jeansaffär, för 200-300 kr/paret, och då ingick uppläggning av dem och så kunde de sy in jeansen om man behövde. Ett riktigt fynd! Jonas köpte två par jeans och två skärp.
Adressen till jeansaffären Hongkong S135 är:
Temple Street 174-178


Elektronikmarknaden
Golden Shopping Centre vid Sham Shui Po är en Hong Kongs äldsta och mest berömda elektronikmarknad. Det var en inomhusmarknad med mängder av stånd som trängdes vid varandra med allt möjligt inom elektronik, som bland annat dataspel, datorer, datorkomponenter, usb-minnen, portabla hårddiskar, mobiltelefoner och mobiltillbehör. Här köpte jag en kinesisk skrivplatta och en nybörjarhandbok för datorer på kinesiska till mamma. Jonas köpte ett par små SD-kortsadaptrar för en spottstyver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...