torsdag 31 maj 2012

Hong Kong del 5 - maten och restaurangerna del 1

Maaaten! En av prioriteringarna och förhoppningarna på resan. God asiatisk mat var vad som förväntades och jajjamen det fick vi!

Dim sum

Flera av dagarna i Hong Kong startades på en restaurang där vi åt dim sum. Dim sum kan översättas som "vidrör hjärtat", beställ det hjärtat vill. Det är ett antal smårätter man beställer in och delar på. Några av de vanligaste rätterna är dumplings (småknyten med olika sorters fyllningar), bao - ångkokt bröd med fyllning, cheung fan - risnudelrullar med fyllning, fenixklor - ett finare ord för kycklingfötter och revben. På kantonesiska kan man också säga att man går och  "dricker te" yum cha, eftersom te är måltidsdrycken.

En av dagarna där vi bjöds på sjukt mycket mat när vi åt dimsum

Tim Ho Wan
Ett av resans måste för oss var att gå på Tim Ho Wan, väldens billigaste Michelinstjärne-restaurang. Här gick det inte att beställa bord i förväg inte, utan man var tvungen att ta en handskriven nummerlapp och köa. Och vänta...och köa...och vänta lite till. Vi har hört att folk har fått vänta mellan 1-5 timmar för att få bord på det här stället.


Alla på bilden köar för att komma in på Tim Ho Wan

Till slut var det vår tur att få bord efter att ha väntat ca en timme. Vi fick en del av ett "långbord" bestående av flera småbord längs en vägg, där man var tvungen att dra ut ett bord för att släppa in folk att sitta inne vid väggen. Restaurangen var väldigt liten, vi räknade till ca 30 gäster i den fulla restaurangen.

Restaurangens storlek. Gästdelen och köksdelen.
Längden är till väggen längst bort i bild.
Bakom glasväggen till vänster var "långbordet" där vi satt.
 
Vår mat på Tim Ho Wan
Maten var väldigt god som tur var. Vilken mat skulle inte vara god efter 1-5 timmars väntan?

Adress:
添好運點心專門店
Tim Ho Wan Dim Sum Expert
G/F, Phase 2, Tsui Yuen Mansion, 2-20 Kwong Wa St, Mong Kok
Tel: 2332 2896.
Öppet 10.00 - 23.00 alla dagar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...