söndag 18 december 2011

Farligt god äppelpaj - recept

Upptäckte att jag kommer tvåa i sökresultatet om man googlar på "Farligt god äppelpaj". För att inte göra de som tittar in här besvikna kommer här receptet, varsågoda! Receptet har jag själv hittat på nätet.   

Farligt god äppelpaj

Farligt god äppelpaj
6 – 8 portioner

Pajdeg:
2,5 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
2 – 3 msk kallt vatten
en nypa salt

Äppelfyllning:
3 – 4 äpplen
100 g smör eller margarin
2,5 dl socker
2 ägg

Hacka samman mjöl och matfett till pajdegen. Blanda i vatten och salt och låt degen vila svalt minst några timmar.

Till fyllningen rörs smör och socker. Blanda i ägg och till sist äpplena, som rivits grovt med skal och allt (utom kärnhusen). Rör massan kraftigt.

Klä en form med pajdegen, picka den med gaffel och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter, först i 225°. Sänk värmen till ca 175° efter 30 minuter av tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...