Nybörjare som jag är så har jag överskridit budgeten, tagit underbetalt, överdimensionerat tårtan, lagt sjukt mycket tid på den, behövt göra om flera moment, åkt två vändor till tårtdekoreringsbutiken och jag har fortfarande ingen aning om hur slutresultatet kommer att bli. Men jag lär mig, och meningen är inte att jag ska tjäna pengar på det utan det är bara en hobby!
Det ska bli en tvåvåningstårta för 36 personer och tidsförloppet har varit enligt följande:
- I lördags bakade jag tårtbotten och fryste dem. En 20 cm-tårta och två 30 cm-tårtor, varav den ena av 30 cm-tårtorna var ett omförsök, så bara den ena av dem skall i slutändan användas.
- I helgen och i måndags gjorde jag dekorationerna
- Idag, onsdag, har gjort moment 1 i vit-chokladmousse, förhoppningsvis orkar jag göra lite mer på dekorationerna
- Imorgon, torsdag, skall jag göra hallonmousse, vispa upp den vita chokladmoussen och montera tårtan
- På fredag skall jag göra smörkräm, spackla, täcka och dekorera tårtan
- Lördag, sista touchen på tårtan, fotografera tårtan och så kommer de och hämtar den.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar