Förberedelserna upptog hela veckan för att slippa göra så mycket i lördags, då festen skulle äga rum. Så hela veckan har jag och Jonas handlat både mat och dryck och kånkat upp allt till lägenheten och vi har bakat och vi har förberett mat. Likväl blev det stressigt som attan på lördagen, trots att jag fick hjälp av Jenny hela dagen, min mamma som stekte räkor och vårrullar hela kvällen, och andra snälla vänner. Maten var inte riktigt klar när gästerna kom och vi hann inte röja i köket.
Snittar och minipizzor Foto: JFL |
Key lime pie Foto: JFL |
- Crostini och rostad surdegsbröd med olika röror: Tapenade, Deliröra och Kronärtsskocksröra
- Voulaventer med svamp-och whiskyröra
- Mjuk pepparkaka med gorgonzolakräm
- Laxrullar med wasabikräm
- Bang Bang shrimps med hemlagad majonnäs och sweet chillisås
- Wokade färska grönsaker (broccoli, sparris, haricot verts och sockerärtor)
- Mammas vårrullar med köttfärs-och räkfyllning
- Trekantiga "vårrullar" (köpta)
- Mammas glasnudlar med krabba
- Minipizzor med tomatsås, mozzarella, färska champinjoner, italiensk salami, lufttorkad skinka och ruccola
- Sallad med ruccola, babyspenat, päron och granatäpple
- Favoritostarna från Gamla Amsterdam (Munster Brigand "munkost", Reypenaer och Rosmarin chèvre)
- Salamikorv från Hötorgshallarna
- Olika oliver från Hötorgshallarna
- Lyxig chokladtårta med chokladfudgefrosting
- Citronmuffins (som skulle ha blivit cupcakes, men jag hann inte göra frosting)
- Små key lime pie
- Mjölk-och glutenfri Chokladtårta à la Varennes
Sedan var det meningen att även bjuda på revbensspjällen som jag nämnde ovan, macarons (men de blev misslyckade och sprack, även efter ett andra försök!!) och chips.
Resultatet av kvällen verkade vara nöjda gäster. Det var första gången vi hade så många gäster på besök på en gång. Mycket mycket skoj var det!
Edit 2011-12-27: Byter ut bilderna till bättre sådana som en kompis tagit, jag hann själv inte ta några bra bilder på maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar