lördag 20 augusti 2011

Lampor

Jag har inte helt lyckats övertyga J om att George Nelsons Bubble Lamp är den perfekta lampan för vårt vardagsrum än. Vilka andra fina lampor finns det då? De här kanske går liiite utanför vår budget, men de är ack så vackra att titta på ändå. Jag säger bara: "jag vill haaa!"

Clover lamp från italienska Kundalini har vackra former som efterliknar klöver. Bilder via HomeDosh.

Andromeda Suspended lamp, med LED-kluster som ljuskälla, är både vacker i sig själv och ger vackra skuggor. Designad av brittiske Ross Lovegrove för japanska lamptillverkaren Yamagiva. Bilder via designboom.

Söta lampor inspirerade av fåglar, Bird, designad av Zhili Liu i Shanghai. Det är en serie med lampor med namn som Sparrow (vänstra bilden), Dove (högra bilden) och Nightingale. Lampsocklarna är av benporslin som håller glödlamporna i olika vinklar. Bilder via HomeDosh.

Golv- eller bordslampor, Zero G, som ska stå för 'noll gravitation' har en ståltrådsram som håller upp lampan, vilket gör att lampan får en viktlös känsla. Designad av Sukwoo Lee och Dongjin Byeon för sydkoreanska sdesignunit. Bilder via HomeDosh.

LED Net, från italienska Artemide kan formas som en snöflinga. Bilder via HomeDosh.

Pampiga Kou Chandelier, 635 - 1400mm i diameter stora, består av ett gäng benporslinsstavar. Bilder via item.

Ljuskronan Neolione från tjeckiska BOAdesign Studio, är gjord av rör i borsilikatglas. Bilder via HomeDosh.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...