lördag 9 juli 2011

Brandsäkerhet

Allt sedan branden har vi blivit mer medvetna om riskerna. En jättebra sida som man kan gå till är Brandskyddsföreningen, där de har jättebra tips och råd om brandsäkerhet och hur man ska agera ifall det börjar brinna.

En brandsläckare är något som alla bör ha hemma, men eftersom vanliga röda brandsläckare kanske inte alltid passar in i ens inredning, även om det finns uppenbarliga skäl till att de är röda och synliga i offentliga sammanhang, så finns det alternativ som kanske passar en mer i smaken. Man kan till och med designa en egen brandsläckare, så får man en som ser ut precis som man vill. Det kan man göra här.

  


Bild:  Fire Design


Brandvarnare, som är obligatoriska i alla bostäder, är en billig livförsäkring. Det här är en snygg och fiffig brandvarnare som man kan klicka fast i en lampsladd.


Själva har vi inte lika stylish brandvarnare, utan vi har sådana som kan kommunicera trådlöst via RF, så att ifall en brandvarnare utlöses så börjar alla andra att ljuda också. På så sätt hör man i hela hemmet ifall en brandvarnare utlöses i ett rum. Finns på bland annat på Kjell & Company.

Brandfiltar finns numera också i lite finare och roligare utföranden.

2 kommentarer:

 1. Hej Vart köper man dessa fina brandfiltar ? har behov av 2 st .
  Mvh Anders Mårtensson hoppa@bredband.net

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Du kan hitta dem här:
   https://www.stgeorge.se/brandskydd/brandfiltar
   http://www.vingaofsweden.se/search/?q=brandfilt

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...