lördag 9 juli 2011

Cloud Nine

 Bild: www.stockholm.se. Restaurangen vann hederspriset Årets skylt år 2009.

Nej, vi var inte på ett lyxskepp från Battlestar Galactica, för de som har sett den serien. Vi var på ännu en av restaurangerna från vår bok Eat Sweden - Cloud Nine Food and Coctails. Cloud Nine är känd för deras Dessertrum, där man antingen kan boka bord i anslutning till att man äter i deras Matsal, eller om man vill dit efter en middag hemma eller på någon annan restaurang. Nu under sommaren har dock endast deras uteservering på Lilla Bantorget öppet.

Uteserveringen var trevlig med färgglada turkosa utemöbler, det är ju alltid trevligt att få sitta ute och äta en fin kväll och servicen var topp. Tyvärr fördunklades upplevelsen av cigarettrökande medgäster.


Förrätt: Halv krabba med rostat bröd och cognacssenap

Både jag o J kom dit inställda på ett par av deras rätter från Matsalsmenyn, men det var innan vi visste att det bara var uteserveringens grillmenyn som gällde. Vi beställde varsin halv krabba som förrätt, och det var väl gott, men varmrätten lämnade dock mer att önska smakmässigt. Trots det har jag aldrig varit med om saftigare revben där köttet nästan lossnar av dig själv från benen.

Varmrätt: Vietnamese baby back ribs
Master Stock-glaserade kamben med citruscoleslaw,
pommes frites och chilimajonnäs

Men nu är det fyra veckors semester! Det ska bli så skönt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...