tisdag 26 juli 2011

Nämdö

Hemma efter fyra mysiga dagar på J:s familjs landställe på Nämdö. Vädret har varit blandat - soligt, blåsigt och regnigt. Skönast har varit att det inte har varit så mycket mygg och bromsar.I lördags firade vi J:s farbrors frus födelsedag på landet, och enligt tradition bjöds det på grillad lax med vitvinssås, bland de godaste fiskrätterna jag vet! J:s far bakade en fantastisk god Brittatårta, en tårta med sockerkaksbotten och maräng, med grädde (1.2 liter!), blåbär, hallon (~1.5 l) och smultron. Själv fick jag stora nöjet och äran att dekorera tårtan med lite hjälp av J.Det här året har varit ett riktigt smultronår! Några veckor tidigare fanns det tydligen rikligt med stora smultron, och även fast det inte fanns lika många smultron nu när vi var där så kunde jag och J plocka mer smultron än vi kunnat göra de senaste åren. Lika gott som de smakar, lika gott luktar de, jag skulle kunna sitta och dofta på smultronen i all evighet.

Underbara små smultron!Hallon plockade vi varje dag 

Ett måste på landet är förstås att äta grillat!
Lite marinerad fläskytterfilé... 

...plus grillad majs...

...färskpotatis direkt från trädgårdslandet, rikligt med dill...

...tillsammans med sallad, morötter, lök och örter från trädgårdslandet och vitlökssmör med så mycket vitlök i att det knastrar. Mums!

Efterrätt: Grillad ananas marinerad i limesaft, farinsocker och vaniljsocker.

Dagen efter det hängde middagen på om jag och J lyckades fiska upp några abborrar, men eftersom vi inte kunde hitta någon mask, så blev det pannkakor med nyplockade och rårörda hallon istället. Man kan ju inte riktigt klaga på det heller... :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...